Varukorg

Köpvillkor

Om BY LANG

Smyckes- och modebutiken By Lang AB, org.nr 556925-9541, har sitt säte i Eskilstuna. Företagets postadress är Kriebsensgatan 7, 632 18 Eskilstuna.

Önskar du att komma i kontakt med oss, skicka ett mail till kundtjänst: info@bylang.se med ditt ärende och dina kontaktuppgifter så hör vi av oss inom kort.

Beställning

När du slutfört din beställning skickas en orderbekräftelse till din e-postadress. I bekräftelsen finner du alla uppgifter om produkterna, priser, fakturerings- och leveransadress. Är något fel i beställningen bör du omedelbart kontakta vår kundtjänst.

Vi förbehåller oss rätten att inte aktivera din beställning om produkten du har beställt är slutsåld eller felmärkt i pris. Vi meddelar dig i så fall via e-mail. Om du är ute i sista minuten är det säkrast att fråga kundtjänst om lagersaldot innan du lägger en beställning.

Du måste vara minst 18 år eller ha målsmans godkännande för att handla på ByLang.se. Våra villkor är i enlighet med svensk lagstiftning. När du genomför ett köp godkänner du våra köpvillkor.

Priser & produkt

Priserna i webbshopen anges i SEK (svenska kronor) och alla priser är inklusive 25 % moms. Vi reserverar oss för eventuella prisjusteringar för produkter och frakter, leveransförseningar, tekniska fel och tryckfel.

Frakt & leverans

Vi levererar i dagsläget inom Sverige. Kontakta kundtjänst om du bor utanför och vill handla. Vi använder PostNord som transportör. Normala leveranstider är 3-6 vardagar från det att vi mottagit din beställning. Om förseningar i leveransen skulle uppstå (utan att vi har meddelat dig om längre leveranstid) kontaktar du vår kundtjänst.
Fraktavgift 79 kr. 

Betalningssätt

  • Betalning via Swish

För att slutföra ditt köp ska du öppna Swish-appen på din mobila enhet, och godkänna betalningen via ditt mobila Bank-ID. Betalningen dras direkt från ditt bankkonto lika tryggt och säkert som vid en banköverföring. Vid eventuell retur återbetalas pengarna till ditt bankkonto.

Ej uthämtade paket

Hämtar du ej ut dina produkter som du har beställt debiteras du vår kostnad för att skicka ditt paket fram och tillbaka samt lagerkostnad. Kostnaden för detta är för närvarande 300 kr. Ej uthämtat paket räknas inte som hävning av ditt köp.

Ångerrätt & Retur

Du har en generell lagstiftad 14 dagars ångerrätt enligt konsumentskyddslagen. Ångerfristen räknas från den dag du mottagit produkten i brevlådan, alternativt från den dagen du blivit aviserad om att produkten finns för uthämtning på ditt postombud.

Kontakta kundtjänst via e-mail innan du returnerar en produkt. I e-mailet uppger du ordernummer, produktnamn, orsak och adress. 

Vid retur står du för frakt, leverans och skick på produkten. Produkten ska vara oanvänd, i originalskick med eventuella etiketter samt returneras i sin originalförpackning för att återköpet ska gälla. Ångerrätten gäller ej specialbeställda varor eller produkter med personlig prägling så som t.ex gravyr.

Var varsam, om produkten eller förpackningen hanterats oförsiktigt kan det bli avdrag på återbetalningen med upp till 100%. Produkten bör därför skickas välpaketerad och i ursprunglig förpackning. Returen ska vara oss tillhanda inom 14 dagar och får ej skickas mot Postförskott.

Vid nyttjande av ångerrätten återbetalas ingen fraktavgift. När returen är mottagen, granskad och godkänd betalar vi tillbaka så fort som möjligt inom 20 dagar.

Returadress

By Lang AB
Kriebsensgatan 7
632 18 Eskilstuna

Reklamation

Kontakta kundtjänst via e-mail innan du skickar in en reklamation. I e-mailet uppger du ordernummer, produktnamn, orsak och adress. Skicka med en bild på produkten och skadan så att vi ser vad som har hänt.
Meddela alltid eventuell reklamation snarast möjligt. Handläggningstiden för ett reklamationsärende är upp till 14 dagar.

Garanti

Garanti gäller i minst två månader från inköpsdatum och omfattar fabrikations- och materialfel. Förslitningsskador omfattas inte av garantin. Vidare gäller inte garantin vid skada orsakad av vanvård, oaktsamhet eller olycka. Följesedeln gäller som garantibevis och skall alltid skickas med vid reklamation.

Force Majeure

Vi accepterar inget ansvar för förseningar/fel till följd av omständigheter utanför företagets rådande såsom arbetskonflikt, eldsvåda, krig, myndighetsbeslut, förminskad eller utebliven leverans från leverantör. Vidare tas inget ansvar för eventuella förändringar på produkter/produktegenskaper som ändrats av respektive leverantör och andra faktorer utanför vår kontroll. Företaget ansvarar heller aldrig för direkt eller indirekt skada/förlust som kan uppstå för kund.

Personuppgiftslagen (PUL)

Vi följer personuppgiftslagen. Du kan alltid begära rättelse, utdrag samt att vi tar bort dina uppgifterna från vårt register.